Wanneer gaat Tesla Motors winst maken?

door Redactie geplaatst op 11 februari 2016
Tesla rapporteerde over het vierde kwartaal van 2015 een verlies van 107 miljoen dollar, terwijl analisten een winst verwacht hadden. Het verlies over het hele jaar kwam uit op 889 miljoen dollar en het bedrijf blijft cash verbranden.
"De kosten zijn bij Tesla altijd hoger geweest dan de opbrengsten", zei Bob Lutz recent op CNBC. "Ze moeten altijd meer cash ophalen maar blijven dit steeds verbranden. Het hele distributiemodel met hun eigen dealers is ontzettend duur. De auto is geweldig maar de business is slecht en de grote autobedrijven lanceren nu ook elektrische modellen. GM zal geen geld verdienen op zijn 'Tesla killer' maar maakt natuurlijk wel winst op zijn andere auto's."Tesla (grafiek) bezit momenteel nog 1,2 miljard dollar cash en kan het dus nog wel even uitzingen. Door de iconische status van de oprichter Elon Musk heeft het bedrijf ook nooit problemen ondervonden om nieuwe cash op te halen. Elon Musk verwacht ook dat 2016 beter zal zijn en mikt op een verkoop van 187 tot 197 000 auto's. In 2015 werden 107 000 auto's verkocht.

De echte oplossing voor alle problemen zou het Model 3 moeten zijn, de eerste Tesla auto die echt in massaproductie gaat en veel betaalbaarder zal zijn dan het Model S of X. De echte turnaround zou dan in 2017 moeten liggen wanneer Tesla met de leveringen van Model 3 kan starten.
Zilver op weg naar 100 dollar?
Zilver op weg naar 100 dollar?
Goud overwint belangrijke technische barrière
Goud overwint belangrijke technische barrière

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.