Verdienen met technische analyse?

door Steven Anthonis geplaatst op 13 maart 2011
Veel beleggers denken dat alleen kennis van technische analyse voldoende is om succesvol te traden.

Niets is minder waar. Beginners overschatten het belang van technische analyse heel vaak. Heel wat boeken en services hebben ook overmatig veel aandacht voor de technische analyse. Een verklaring voor succes op de beurs is het echter niet.

Ik gebruik technische analyse wel om mijn trades te plannen, maar ik weet dat het niet feilloos is. Winstgevendheid bereik ik door het toepassen van andere regels. Op tijd verlies nemen, bijvoorbeeld. Dat is één van de belangrijkste dingen die een trader moet leren.

Iedereen kent de uitspraak "cut your losses and let your profits run". Maar spijtig genoeg zijn er slechts weinig mensen die deze uitspraak in de praktijk omzetten. En dat is jammer. Elk groot verlies is namelijk ooit een klein verlies geweest. Je verliezen kan je dus maar beter op tijd afkappen.

Wil je geld verdienen door te traden? Dan moet je begrijpen welke risico's je loopt door niet op tijd verlies te nemen. Verlies je 50% op een trade? Dan moet je de volgende keer maar liefst 100% winst maken om uw oorspronkelijke kapitaal terug te hebben. En dat is uiteraard niet zo makkelijk.

Maar wat als je vaak kleine verliezen moet slikken? Het is toch onmogelijk om altijd juist te zitten? Zelf ga ik er van uit dat ik vaak een beperkt verlies op mijn trades zal maken. Door het toepassen van enkele strikte regels slaag ik er in om winst te maken, zelfs als ik slechts 30% winstgevende trades realiseer. Welke regels zijn dat dan? Ik doe het allemaal uit de doeken in mijn ebook Leren Traden.

The Intelligent Investor
The Intelligent Investor
Jim Rogers: er bestaan geen veilige munten meer
Jim Rogers: er bestaan geen veilige munten meer

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.