Stocktimer Watchlist

door Stocktimer geplaatst op 4 december 2016
Met dit weekend het Italiaanse Referendum en aanstaande donderdag een ECB Meeting kan het een woelig weekje worden
 

Afgelopen beursweek in een notendop

Deze week daalden de indexen DAX, Nasdaq Composite, Nasdaq 100 en het AEX-fonds ASML tot interessante Long instapniveaus.

Anderzijds steeg de Olieprijs en daarmee ook SHELL fors door productiebeperking OPEC. Doch omdat de Watchlist voor Commodities alleen voor kansen in de richting van de LT-Trend bedoeld is, zien we voor deze beide hierin geen Short kans. We wachten komende tijd eerder op een eventuele terugval in koers, voor Long kansen.

De DOW JONES gaf al twee weken geleden een Short kans, doch sinds de US Presidentsverkiezingen blijft deze index stoïcijns hoog staan, zonder overigens overtuigend door te stijgen. Deze Short kans staat ons inziens derhalve nog steeds.

2016 Is met het Nederlandse Oekraïne referendum, de Brexit, de US Presidentsverkiezingen en het eindeloze gedoe rond Rente, Olie en QE wat ons betreft overigens nu al een beursjaar welke, naast de toenemende monetaire bemoeienissen van de centrale banken de afgelopen jaren, met name gestuurd werd door geopolitieke gebeurtenissen met alle volatiliteit en divergenties van dien, in plaats van door economische. Maar dit terzijde.

Komende beursweek

Zal de DOW JONES eindelijk gaan dalen, of grijpen beleggers de dalingen op DAX, Nasdaq’s, ASML aan om juist stijgingen te geven? Op de beurs zal komende week veel afhangen van het Italiaanse referendum welke vandaag wordt gehouden, en (in reactie daarop?) de uitkomst van de ECB meeting donderdag.

Zie onderstaand tevens de nieuwe koersniveaus om in de week van 5 december 2016 in de gaten te houden. Met dit weekend het Italiaanse Referendum en aanstaande donderdag een ECB Meeting kan het een woelig weekje worden:

Topvorming DAX
Topvorming DAX
Olietankers: Een zoektocht naar de reden waarom 2016 een teleurstelling was.
Olietankers: Een zoektocht naar de reden waarom 2016 een teleurstelling was.

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.