Pan African Resources en Silver Wheaton koopwaardig

door Redactie geplaatst op 24 februari 2016
Beleggers richten zich weer op goud en zilver en Charles Gibson geeft twee koopideeën in deze niche.
"Pan African Resources produceert goud tegen ongeveer 740 dollar per ons en de resultaten die pas gepubliceerd zijn waren beter dan verwacht", vertelt Charles Gibson van Edison aan IG

"Het is een goedkoop aandeel, en zal naar verwachting dit jaar 4 procent dividend opleveren. Meer stijging is mogelijk door de aantrekkende goudprijs en door een hogere productie door het aanboren van nieuwe mijnen."

De andere kooptip is Silver Wheaton, dat actief is in silver streaming. Zilver wordt vaak ontgonnen als bijproduct in andere mijnen en Silver Wheaton heeft akkoorden met deze mijnen om al dat zilver op te kopen. "Ze spreken een prijs per ons af, bijvoorbeeld 5 dollar en betalen een groot voorschot van bijvoorbeeld 200 miljoen dollar. Maar het bedrijf haalt hier een goede return op. De grootste risico's bij mijnen zijn de oplopende kosten, maar bij Silver Wheaton weet je exact wat de kost per ons zilver is."
Koopadvies voor ASMI
Koopadvies voor ASMI
TA Dow Jones: Nog even verder herstellen?
TA Dow Jones: Nog even verder herstellen?

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.