Koopopportuniteit voor overnameprooi Yelp

door Redactie geplaatst op 25 februari 2017
Yelp is in de VS een razend populaire website waarop consumenten restaurants kunnen beoordelen. Het bedrijf wordt getipt als overnamekandidaat en JP Morgan ziet momenteel een stijgingspotentieel van ruim 45%.
Analist Doug Anmuth van JP Morgan zegt dat de recente terugval van Yelp een mooie opportuniteit is en hij plakt een koersdoel van $48 op Yelp, zo'n 45% boven de huidige koers.

Yelp heeft op enkele jaren tijd een opvallende turnaround gemaakt. De koers kwam onder druk te staan toen ook Facebook en Google zich gingen bezig houden met reviews van consumenten. De verwachting was dat zij Yelp al snel overbodig zouden maken. Ondertussen is duidelijk gebleken dat Yelp niet zomaar klein te krijgen is. Het bedrijf puurt meer en meer omzet uit de lokale advertentiemarkten en strijkt commissies op als klanten een tafel reserveren via Yelp. Voor dit jaar mikken analisten op een omzetgroei van 25 tot 30% en ook voor de komende jaren wordt nog een sterke groei verwacht.

Yelp is in de VS ondertussen ook een top mobiele app en dit maakt het bedrijf nog wat interessanter voor Facebook, Google of Microsoft. Apple gebruikt de Yelp reviews trouwens al een tijdje in zijn maps en zal niet graag zien dat deze bij een grote concurrent worden ondergebracht. Het is dus wachten tot er een overnamestrijd losbarst.
EUR/USD richting pariteit?
EUR/USD richting pariteit?

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.