Goud klaar voor 'mega short squeeze'?

door Redactie geplaatst op 20 januari 2016
De goudprijs doet het relatief goed sinds de start van 2016 en er wordt voor het eerst sinds lang weer meer geld geïnvesteerd in goud ETF's.
John Hathaway, manager van het Tocqueville Gold Fund dat zo'n 840 miljoen dollar beheert, is positief voor goud. De goudprijs staat volgens hem al lang onder druk omdat de markt gelooft dat de Fed het monetaire experiment kan stopzetten en voor een terugkeer kan zorgen naar normale intrestvoeten. En dus wordt er door marktpartijen short gegaan op goudcontracten.

"Wanneer de trend juist zal wijzigen is onvoorspelbaar, maar een trendwijziging is wel onafwendbaar. De dalende aandelenkoersen zetten het vertrouwen in de centrale banken onder druk en maken goud aantrekkelijker. Daarnaast spelen er nog andere factoren zoals de geopolitieke onzekerheden of een hogere vraag naar fysiek goud vanuit landen als China, India, Rusland en Turkije. We zien dan ook een tekort van fysiek goud ontstaan", klinkt het. 

De volledige nieuwsbrief van Hathaway kan hier lezen.
Update olie
Update olie
'Beurzen kunnen nu 5% naar omhoog'
'Beurzen kunnen nu 5% naar omhoog'

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.