Gaat Apple Tesla kopen?

door Redactie geplaatst op 14 mei 2016
Apple investeert 1 miljard dollar in Didi, de Chinese rivaal van Uber. Waarnemers vragen zich af wat de uiteindelijke bedoelingen van Apple zijn.
De concurrenten van Apple zijn al lang actief op de startup markt en investeren regelmatig in nieuwe bedrijven. Google heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in Uber en Microsoft investeerde in Facebook voor de beursgang. Apple heeft zelf geen tak die zich bezig houdt met startups maar het bedrijf zit wel op een berg cash, zo'n 250 miljard dollar. Beleggers vragen zich dan ook af wat Apple met al dit geld gaat doen. De recente investering in Didi kan dan ook het startpunt zijn van nieuwe investeringen of zelfs overnames.

Volgens voormalig Apple CEO John Sculley is een overname van Tesla wel mogelijk. "Als ze willen dan kunnen ze dit zonder problemen. Apple zal alleen interesse hebben in overnames als het over bedrijven gaat die een revolutionair product in de markt zetten. Tesla voldoet alvast wel aan deze voorwaarden."
Analisten zien mooie toekomst voor Abbvie
Analisten zien mooie toekomst voor Abbvie
Mervyn King: negatieve rentevoeten zorgen niet voor duurzaam herstel
Mervyn King: negatieve rentevoeten zorgen niet voor duurzaam herstel

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.