EUR/USD richting pariteit?

door Steven Anthonis geplaatst op 25 februari 2017
De EUR/USD is begin februari op de 1.0800 gebotst en koerst alweer lager. Het is nu uitkijken of de steun aan de onderkant stevig genoeg is.
Op de bijgevoegde daggrafiek is duidelijk de dalende trend van de euro te zien. Er staat een dalende trendlijn op de grafiek en de 200 MA wijst ook naar beneden. Begin dit jaar kon er nog steun gevonden worden rond de 1.0400, waarna de euro een herstelbeweging maakte. Dat herstel werd begin februari afgerond en ondertussen is de 20 MA ook opnieuw neerwaarts gericht.

De EUR/USD kan dus opnieuw de steun gaan testen rond de 1.0400. Als deze steun breekt dan wordt een daling richting pariteit mogelijk. Op onderstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat de EUR/USD reeds vanaf 2015 in een brede rechthoek zit tussen grofweg de 1.0400 en de 1.1400. Deze rechthoek kan uitbreken in de richting van de voorgaande trend, waardoor de daling vanaf 2014 zich opnieuw zou kunnen verderzetten. Weet de munt zich echter te herpakken, waarbij op de daggrafiek de dalende trendlijn en de 1.0800 sneuvelt, dan is op termijn een retest van de 1.1400 mogelijk.

Grafieken van IG.

Koopopportuniteit voor overnameprooi Yelp
Koopopportuniteit voor overnameprooi Yelp
Stijging goud kan zich verderzetten
Stijging goud kan zich verderzetten

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.