Dow Jones onder 20 MA

door Steven Anthonis geplaatst op 1 mei 2016
De Dow Jones is voor het eerst sinds februari weer onder het 20 daags glijdend gemiddelde afgesloten. Een trendbreuk?
De Dow Jones maakte begin 2016 een dip rond de 15 600 en deze zone werd begin februari opnieuw getest. Daarna ging het in een rotvaart naar boven tot we recent bijna de 18 200 aanraakten. Ondertussen is de index weer wat teruggevallen, waarbij zelfs de 20 MA werd opgegeven.

Het technisch plaatje laat over de laatste weken natuurlijk een erg mooie uptrend zien, die nu wat onder druk komt te staan. Rond de 17 500 ligt nog een belangrijk opvangnet maar als dat ook opgegeven wordt kan het nog een stuk lager. 

Kijken we vanaf de start van de grafiek dan valt er per saldo geen trend te herkennen. De index kan dus weleens in een grote zijwaartse range aangekomen zijn tussen grofweg de 15 600 en de 18 000.

Handelen in indices kan makkelijk via CFD's. Vraag een gratis demo aan bij Plus500 of maak gratis kennis met het platform van IG.
Mervyn King: negatieve rentevoeten zorgen niet voor duurzaam herstel
Mervyn King: negatieve rentevoeten zorgen niet voor duurzaam herstel
Warren Buffet ontvangt zijn fans
Warren Buffet ontvangt zijn fans

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.