Bijzondere Beursweek Ahead – LONG Kansen

door Stocktimer geplaatst op 6 november 2016

Afgelopen beursweek in een notendop

  • AEX-index in Lange Termijn Downtrend beland
  • Olie zwaar gedaald
  • Duitse 10 Jaars Rente technisch in Lange Termijn Uptrend beland
  • Kortere Termijn LONG Kansen Europese en Amerikaanse indexen

 

De OPEC wist vorig weekend weer geen akkoord te sluiten over productiebeperking. De Olieprijs kelderde daarop fors, circa 10%. Verder is de Bund Rente technisch Opwaarts geworden voor de langere termijn. Deze twee ontwikkelingen hadden ook duidelijk effect op de indexkoersen welke over een breed front daalden. De AEX-index is zelfs deze week technisch gezien voor de langere termijn negatief geworden.

 

Komende beursweek

Voor de korte termijn biedt dit ons inziens mogelijkheden voor een opwaartse correctie in de indexen. Zowel de CAC 40, DAX, EUROSTOXX 50 als de Nasdaq Composite en Nasdaq 100 zijn nog immer op lange termijn Opwaarts. Wel is het van dinsdagmiddag tot in de loop van woensdag oppassen, want dan zijn er Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Koersen kunnen dan binnen het huidige beeld felle reacties vertonen, of wellicht worden de kaarten voor de langere termijn zelfs flink opnieuw geschud. Er is dan ook alles voor te zeggen om de avond/nacht van dinsdag op woensdag even aan de Zijlijn te gaan staan.

 

Dit weekend uitgelicht – Nasdaq Composite

De koers van de Nasdaq Comp. is afgelopen vrijdag voor de Lange Termijn Trend, die de afgelopen maanden UP was, ultiem op scherp gezet. In de Ichimoku grafiek staat de Lagging line nog nipt in de Cloud. Een Dagslot onder de Cloud betekent dat deze trend technisch draait naar negatief. Blijft het dagslot binnen de Cloud, dan biedt dit anderzijds voor de korte termijn een mooi LONG Trade Scenario binnen de Uptrend. Dit, met inachtneming van de risico’s zoals gezegd is ten aanzien van de Presidentsverkiezingen. Voor morgen (maandag 7-nov-16) verwachten we in ieder geval voor een hogere Dagopening (’s middags Europese tijd dus) voor de Nasdaq Comp. alsmede Nasdaq 100. Zie de Grafiek:

croppercapture35

Watchlist voor komende week

Zie voor verdere interessante koersniveaus de Stocktimer Watchlist:

croppercapture36

Clinton wint, joepie. Trump wint, uhh okay … Joepie!
Clinton wint, joepie. Trump wint, uhh okay … Joepie!
Trade Scenario’s EUR/USD en Goud
Trade Scenario’s EUR/USD en Goud

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.